kolmapäev, 1. juuli 2009

Ei olnud kõige parem pealkirja valik

Eesti Päevalehest jäi silma üks pealkiri, mis polnud kõige õnnestunum - "Paldiski pangalt alla kukkunud inimene pääses terve nahaga". Õnnelik õnnetus küll, kui kümnekonna meetrise kukkumise teinud inimene ei vaja haiglaravi, aga ma kahtlen, kas ta oli nii õnnelik, et tal oli pärast kukkumist nahk terve.

Siin teine näide Eesti Päevalehest. Allar Jõksi kommentaari pealkiri "Täna öösel toimus devalveerimine" on odav võte ja ma ise toimetajana sellist pealkirja poleks sellise sisuga artiklile pannud. Päevalehe online loetavuse statistika muidugi näitab, et see lugu oli tõeline hitt, kui võtta hindamise aluseks klikkide arv. Samas võiks olla online-lugejal ka võimalus oma klikk nö tagasi võtta. Selline statistika oleks päris huvitav ja tervendav ning võibolla saaks ka toimetajad aru, et pikas perspektiivis toob eksitav pealkiri ainult kahju.

1 kommentaar:

  1. Siin ka üks näide Äripäevas ilmunud pealkirjast, mis pole samuti kõige õnnestunum. Täna ilmus meil onlines uudis "Saarema hotellid ägavad külaliste puuduses".

    VastaKustuta