esmaspäev, 6. juuli 2009

Miks Savisaar ei taha enam Mutlit kaitsta?

Soovisin reedel Tallinna linnapealt ja Keskerakonna juhilt Edgar Savisaarelt kommentaari abilinnapea Jaanus Mutli suhtes koostatud väärteo asjus. Tegemist on Mutli otsese ülemusega, kel on kindlasti juhtumi kohta rohkem infot. Temale ei saa Mutli öelda, et ei kommenteeri.
Samuti on tegemist erakonna juhiga ja ka erakond peaks selles küsimuses oma arvamuse välja ütlema.
Savisaare nõunikult sain aga vastuse, et Raepress teeb selle kohta varsti nupu. Jäin huviga ootama, aga olin pettunud, kui see Raepressi nupp sisaldas ainult Mutli kommentaari.

Savisaar käitub taolistes olukordades oma kaasvõitlejaid kaitstes väga jõuliselt. Ta asub süüdistama meediat kallutatuses, uurimisorganeid ja poliitilisi konkurente. Seekord otsustas aga Savisaar vaikida. Minu jaoks on see märk, et Mutliga on asjad kehvasti ning Savisaar ei riski tema kaitsele asuda.

Mutli raiub nagu rauda, et pole teind, pole teind. Kindlasti on tal mingi selgitus, et miks ta nii jäärapäiselt eitab. Pakun, et juhtumi sisu võiks olla järgmine. Politsei avastas reisifirmasid kontrollides, et Jaanus Mutli on ühel reisil kasutanud Tallinna farmaatsiatehase ostetud kinkekaarti. Seda kingitust ei andnud Mutlile aga edasi farmaatsiatehase esindajad. Tõenäoliselt andis selle edasi keegi Mutli tuttav ehk vahemees ning Mutli saab väita, et pole farmaatsiatehaselt kunagi kinkekaarti saanud ning ei teadnud, kes on selle kaardi eest maksja. Et hea sõber tegi kingituse ja nüüd on ta sattunud jama sisse.

Ükskõik, kuidas Mutli üritab end välja vingerdada, ei kõla tema selgitused avalikkusele enam veenvalt ja see on põhjus, miks Savisaar ei tõtanud oma alluvat kaitsma.
Ma arvan, et Mutlile ja ka Keskerakonnale oleks kõige parem, kui mees astuks tagasi. Teine võimalus oleks muidugi väärteoprotokolli sisu avalikustada (seda soovitab ka Äripäev täna juhtkirjas), aga seda ei saa tõenäoliselt Mutli teha.

Savisaare asemel oli reedel aga teemat nõus kommenteerima Mart Viisitamm, kes andis päris huvitava vastuse. Tuleb välja, et kingituste tegemine on omavalitsustes tavapärane ja mõnikord saad alles hiljem aru, et sulle on tehtud kingitus. Loe Viisitamme kommentaari siit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar