teisipäev, 14. juuli 2009

Miks Kalev Kallo ei pääsenud paberlehte?

Keskerakondlase Kalev Kallo arvamusartikkel Äripäeva online's ärgitas lugejaid hoogsalt teemat kommenteerima. Praakisime selle teksti aga välja nende artiklite seast, mis paberlehte ei sobi. Kuna paberlehes on maht piiratum, siis on seal ilmuvatele arvamusartiklitele seatud ka kõrgemad nõudmised. Osa tekste on aga sellised, mis üldse Äripäevas ei ilmu. Hiljuti näiteks keeldusime Tallinna abilinnapea Taavi Aasa arvamusartikli avaldamisest, sest tegemist oli Tallinnas valitseva Keskerakonna töövõitude loetlemisega ja midagi uut see tekst ei sisaldanud.

Kallo tekstil on ka mitmeid puudusi. Näiteks kirjutab ta, et Reformierakonna jaoks piinlike seikade väljatulekut on tõkestanud Reformierakonna mõju suurele osale Eesti ajakirjandusest.
See ei ole õige. Reformierakonnal ei ole mingit erilist mõju ajakirjandusele ja ei Allikmaa ega ka Kadastik saa panna kätt ette mingite teemade kajastamisele. Ma arvan, et nad seda isegi ei ürita, sest see ei jääks saladuseks ning oleks väga magus teema ülejäänud meediale.

Samas kirjutab Kallo, et Eesti Raudtee suuromanik Edward Burkhardt avalikustas ETV saates "Pealtnägija", et Reformierakondlased küsisid miljonieurost pistist otsuse eest taasriigistada raudtee. Väike vasturääkivus. Esmalt süüdistab ETVd kallutatuses ja siis kirjutab, kuidas ETV Reformierakonna pistiseskandaali keskmesse tõstis.

Lõbus oli aga lugede seda osa tekstist, kus Kallo kirjutab keskerakonna ja rahvaliidu juhtumitest. Siis kasutab autor väljendeid "üsna tühised süüdistused" või "mingite kinkekaartide vastuvõtmises süüdistatavat Ivo Parbust peeti koguni nii ohtlikuks kurjategijaks, et teda hoiti vahi all maksimaalselt võimalikud kuus kuud.". Kallo arvates ei saa me tänu Otsalti juhtumi kiirmenetlust teada selle juhtumi sisu.

Vot siin peaks küll Kallo esmalt enda hea tuttava Ivo Parbuse poole pöörduma. Tõenäoliselt oleks ka Parbuse puhul olnud võimalik asi kiirmenetluse korras ära menetleda, kui Parbus ise oleks seda soovinud ja teinud uurijatega koostööd. Kui ta oleks teinud uurijatega koostööd, siis tõenäoliselt oleks uurimise all olevate mõjukate poliitikute ring võinud laieneda. Arvan, et Kallo teab seda väga hästi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar