esmaspäev, 13. juuli 2009

Alustan siin blogis uue rubriigiga

9. oktoobril saab Äripäev kahekümne aastaseks ja sel puhul alustan siin blogis rubriigiga Äripäev 20. Kirjutan selle aja jooksul Äripäevas toimunust ehk lugusid, millest avalikkus seni kuigi palju ei tea. Esimese nelja aasta kohat pärineb info teiste kolleegide meenutustest, viimased 16 aastat olen aga ise olnud nende sündmuste sees.

Ma ei tea veel täpselt, millal see rubriik end ammendab, aga olen otsustanud, et selle rubriigi lõpulugu räägib Äripäeva peateoimetaja valimisest, mis toimus kaks aastat tagasi. Tegemist oli kinnise konkursiga, millel lisaks minule osalesid Meelis ja Raimo.

Suurtel lehtedel ei ole Eestis õnneks kombeks kuigi sageli peatoimetajaid vahetada. See on märk, et lehtede omanikud ei sekku toimetuse töösse ning jutud sellest, et mingi huvigrupp suudab Eesti lehtede sisu mõjutada ei pea paika. Viimati sai uue peatoimetaja endale Maaleht. Sulev Valneri lahkumise üle Maalehe peatoimetaja kohalt on ka spekuleeritud, et see oli tal sundkäik ja omanike soov. Minu teada aga pole need spekulatsioonid õiged.

Oli ka üpris loogiline, et uus peatoimetaja tuli Ekspress Grupi seest ning arvestades Aivar Viidiku kogemust Ekspressis, oli teistel keeruline temaga sellele kohale konkureerida. Ajakirjanike hulgas on räägitud, et Maalehte soovisid juhtima hakata ka Maalehe ajakirjanik Sulev Oll, Postimehe ajakirjanik Kalle Muuli ning endine Äripäeva ajakirjanik Peeter Raidla.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar