kolmapäev, 22. juuli 2009

Hea uudislõik, aga miks nii hilja?

Eilsetes TV3 uudistes kajastati kohalikke valimisi ootavaid linnaobjekte. Valmis on uus sild Ülemiste keskuse juures ja ka vabaduse väljaku remont on lõppenud, kuid linnakodanik neid veel kasutada ei saa, sest linnajuhid tahavad uute teede avamise teha vahetult enne sügisel toimuvaid valimisi. Hea teemapüstitus ajakirjanike poolt, mida meedia võiks ka edasi kajastada, sest see näitab Tallinna linnajuhtide suhtumist elanikesse.

Mind aga üllatas, et TV3 ise seda uudist ei väärtustanud ja jättis selle uudistesaate lõppu. Selle asemel esitleti päeva ühe olulisema uudisena hoopis Tallinnas uue pargi avamist, kus loomulikult ei puudunud ka linnapea Savisaar. TV3 langes sellesse samasse propaganda lõksu, mille võtted nad kümmekond minutit hiljem paljastasid.

3 kommentaari:

  1. TV3 sellist käitumist (Savisaarele positiivsus enne ja negatiivsus kuskil kauges lõpus) pidada vaid üheseks - struktuurides on kallutatud jõud! ;)

    VastaKustuta
  2. Tervist, härra Hundimägi.

    Ütlen selgituseks, et reaalajas tegutsevas meedias on mõned kriteeriumid veel, millele press ei oska mõelda. Esiteks seesama seesama reaalaeg, mis tähendab, et kõik lood ei valmi alati ideaalhetkeks. Ja teiseks saate kokkupanemise strateegia, mis erineb märgatavalt ajaleheloogikast.

    Kiire jõudmine kallutatud jõudude teemani ei üllata meid enam ammu - selleni on kõigil alati väga mugav ja intrigeeriv jõuda:)

    Aga blogi on vahva.

    Lugupidamisega
    Märt Treier
    TV3 uudiste peatoimetaja

    VastaKustuta
  3. Märt, tänud selgituse eest. Tunnistan, et teles uudistesaate struktuurist ei tea ma midagi. Lihtsalt minule vaatajana meeldis see lõik rohkem võrreldes pargi avamisega, mida kajastas meedia väga võimsalt nii eile kui ka veel tänagi. Olen ise rahutu uudistesaate vaataja ja aktiivne kanalite vahel klõpsija. Kui TV3 uudistesaates tundub lõik igav, siis klõpsan Kanal2-le ja vastupidi. Minu huvi uudiste vastu ei ühti aga tõenäoliselt enamusega ning kuna ise olen pidavalt uudisvoo sees, siis võibki õhtustes uudistes tunduda mitu teemat sellised, mis enam huvi ei paku.

    VastaKustuta