kolmapäev, 22. juuli 2009

Hea töö Eesti Ekspressilt ehk Sepa ja Parbuse telefonikõnede salvestused

Teen eelreklaami homsele Eesti Ekspressile. Tõenäoliselt on vähe neid kordi, kui ma mõnd konkurenti reklaamin, aga soovitan seda lehte homme osta ja lugeda. Ekspress on täna reklaaminud, et ilmutavad Parbuse pistiseasjas uurijate poolt salaja pealtkuulatud telefonikõnede väljavõtted. See on huvitav ja lõbus lugemine, sest Elmar Sepp on olnud väga lahtise jutuga.

Üritasime nende kõnede väljavõtteid ka ise kätte saada ning tegime eelmisel nädalal ka sõjaplaani, et kuidas eesmärgini jõuda, aga Ekspressi ajakirjanikud olid edukamad. Meie jõudsime panna paika allikate ringi ning mõelda, mis järjekorras hakata neid värbama, aga värbamisel ei olnud me edukad. Tõenäoliselt on üks põhjus ka selles, et polnud erilist usku, et meil õnnestub linnas ringlevatest toimikutest mõne koopia enda käsutusse saada.

Tegime ka Äripäeva uurivas toimetuses pakkumised, et kui meie ei saa sellele materjalile küüni taha, siis milline väljaanne võiks saada. Favoriidid olid Postimees ja Eesti Ekspress. Võitjana väljus viimane (nemad olid ka minu favoriit, see on väike lohutus).

Teadmisest, et Ekspress oli edukam, suurt kurvastust või pettumust küll ei tunne. See on materjal, mida muidugi oleks soovinud esimesena Äripäevas avaldada, aga ma pole kindel, kas me selle materjali oleksime kätte saanud. Mõningaid katkeid teades on lindistuste sisu selline, mis tekitab Keskerakonna liikmete seas tõenäoliselt palju arutelusid ning on mõnus lugemine kõigile teistele. Nende salvestuste avalikuks tulek on väga hea. Näitab ühe partei siseelu ehk kui kasutada vorstivabriku võrdlust, siis saab teada, kuidas ja millest vorsti tehakse.

Loodetavasti ei hakka nüüd Keskerakond süüdistama ajakirjanikke poliitilise tellimuse täitmises või uurijaid kallutatuses. Pigem ootaks, et Kesknädal avaldaks nende lindistuste kohta erinumbri koos erakonna esimehe kommentaaridega.

Hea idee on selle loo eelnev reklaamimine. Paneb inimesed teemast rääkima ning homme on Eesti Ekspress kuum kaup. Hommikul kioskis näeme.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar