kolmapäev, 7. oktoober 2009

Diskussioon termini juhtpoliitik pärast

Pidasin täna maha Meelis Atoneniga kirjavahetuse teemal, kas on faktiviga, kui teda nimetada Reformierakonna juhtpoliitikuks. Olen seda meelt, et kui inimene kuulub erakonna juhatusse, siis võib teda nimetada ka erakonna juhtpoliitikuks. Atonen arvab, et see on tõe moonutamine. Diksussiooni ajendiks oli Atoneni väljaütlemine ETVs, mida me Äripäevas kajastasime.

To: Meelis Atonen
Subject: juhtpoliitiku tiitlist

Tere

Kristi Malmberg saatis Teie kirja edas. Ma nimetasin Teid Reformierakonna juhtpoliitikuks kahel põhjusel. Esiteks, kuulute Te minu teada endiselt Reformierakonna juhatusse ja see on kogu, mis juhib erakonna tegevust. Teine põhjus oli selles, et ma arvan, et te olete erakonna sees inimene, kelle arvamuse ning seisukohtadega arvestatakse ja keda kuulatakse tähelepanelikumalt, kui paljusid teisi erakonna lihtliikmeid.
Tervitades,
Aivar Hundimägi

Tere!

Kui ma tahtnuks Aivar Hundimägilt antud teemal küsida, küll ma siis oleks küsinud, aga ma ei ole veel avastanud, kus Aivar Hundimägi mind viimasel ajal Reformierakonna juhtpoliitikuks nimetanud on.
Küsisin Kristi käest seoses tema artikliga 30.septembrist, kus ta mind Reformierakonna juhtpoliitikuks nimetas ja ikka ootan vastust Kristilt. Aga kes teab äkki Aivar Hundimägi ongi nüüd Kristi MalmbergJ
Ma loobusin ligi kaks aastat tagasi Reformierakonna aseeseimehe positsioonist ja olen nii sellega kui ka lahkumisega Riigikogust loobunud kõigiti aktiivsest poliitikast. Nii kommentaaridest kui esinemistest, kuhu otsitakse erakonna esindajat, olen loobunud ja palunud keegi teine kutsuda, olen olnud nõus kommenteerima vaid eraisikuna. Kui Aivar Hundimäel oleks meie erakonnas tuttavaid, nagu ta ise väidab, siis ta teaks ka fakti, et ma ei kujunda juba pikemat aega meie erakonna poliitikat. Ilmselt oleks minu kujundatav poliitika ka vähemalt pisut teistsugune tänasest, aga see selleks. Juhatuse koosseis on jäänud juba vanast ajast (valiti viimati kaks ja pool aastat tagasi) ja minagi ootan pikisilmi millal uus valitakse. Iga juhatuse realiige ei ole kindlasti juhtpoliitik. Tegelikult ei ole see juhtpoliitik sugugi häbistav tiitel, aga see on lihtsalt vale(minu puhul antud hetkel võõrad suled) ja ma palun veelkord sellise valeinfo levitamine lõpetada.
Aga Aivar Hundimägi jaoks ei ole faktid ja tõde mingid kriteeriumid. Muidu ta küsiks üle, täpsustaks, kontrolliks fakte jne. Tema patrab ikka, mida sülg suhu toob ja pärast, kui oma tatt on näo ära määrinud, imestab, et kes küll tegi ning hakkab süüdlasi otsima. Aga Kristit tean ma vanast ajast kui tõde oluliseks pidavat ajakirjanikku ning seetõttu talle ka kirjutasin.

Ausust ja objektiivsust soovides,
Meelis Atonen
Endine poliitik

To: Meelis Atonen
Subject: RE: juhtpoliitiku tiitlist

Võiks konkreetselt tuua mõned näited minu faktivigadest. Praegu te ise tahate avalikkust eksitada ja pugeda peitu fakti eest, et kuulute Reformierakonna juhatusse. Kui teid väga häirib juhatusse kuulumine, siis sõltub sealt lahkumine ainult teist endist. Kristi palus mul teile vastata ja seda ma tegin. Tahtsite teada, miks Äripäev teid nimetab Reformierakonna juhtpoliitikuks ja selle vastuse te saite. Nimetame teid seni, kuni kuulute Reformierakonna juhatusse. Pärast juhatusest lahkumist nimetame teid võibolla aeg-ajalt Reformierakonna endiseks juhtpoliitikuks, kõik sõltub sellest, mis teemaga seoses teie nimi Äripäevast läbi jookseb.

Samuti ausust ja objektiivsust soovides,
Aivar Hundimägi

Aivar Hundimägi!

Kinnitan veelkord, et mul pole tõeväänajatega midagi seletada. Nii madalas liigas ma lihtsalt ei mängi.
Juhatuse liikme tiitli vastu pole mul midagi, ärge jälle tõde väänake. Juhatuse liige ja juhtpoliitik ei ole sünonüümid ja seda ma üritasin ka kirjutada ja ma usun, et nägija ka näeb. Aga teie võime üldistada on nii kolossaalne, et ma ei imesta millegi üle.
Võite teha, mida hing ihaldab, lihtsalt kõigel on mingil hetkel elus tagajärjed. Ärge arvake, et kõik on lubatud.
Proovige nägu puhtaks saada,
Meelis Atonen

4 kommentaari:

  1. aga puhtaks ta ei saa, sest Atoneni mängutoomise mõte seisnes selles, et peita FAKTI - Mart Laar on Swedbanki nõukogu liige.

    VastaKustuta
  2. No juba kõnetoon ja leksika reedab Atoneni üheselt - see mees pritsib samal tasemel teksti kui Jürgen Ligi. Juhtpoliitik, võta või jäta :)

    VastaKustuta
  3. Antud juhul olen nõus pigem Atoneniga, vaatama ei peaks puhtformaalset külge, vaid sisulist.

    VastaKustuta
  4. Atonen valmistus mul äsja nägu täis sõimama, kui talle helistasin, aga viskasin toru enne ära, kui ta eriti kauguele jõudis. nojah, privaatsuse rikkumine vms, mõistetav.

    teine selline kord. Eesti Posti asju ta vist eriti hea meelega ei kommenteeri.

    VastaKustuta