teisipäev, 20. oktoober 2009

Rootsi meedia kajastab aasta vana uudist SEBst

Swedbanki ümber puhkenud pensionifondide skandaal jäi Rootsi meedias kajastamata. Rootslased ärkasid alles eelmise nädala lõpus ja tulid välja teatega, et lisaks Swedile uurib finantsinspektsioon ka SEBd.
Rootsi meedia refereering ilmus ka pühapäeval korraks Äripäeva online ning eile ja täna on seda teemat kajastanud ka Päevaleht, Postimees ja Delfi. Võtsime ise selle uudise pühapäeval onlinest ära, sest meie andmetel ajas Rootsi meedia segi praeguse Swedbanki uurimise ja eelmisel aastal SEB Likviidsusfondiga seotud finantsinspektsiooni uurimise. See sama SEB uurimine, millest rootslased praegu kirjutavad ja mis on täna ka Eesti meedias leidnud võimendust, on Äripäeva andmetel tegelikult eelmisel aastal toimunud uurimine.

Selle juhtumiga seoses meenus üks aastaid tagasi Äripäevaga juhtunu, kui me oleksime avaldanud tõsise uudise pähe Äripäeva enda aprillinalja. Tegime 1. aprilli lehte ühe naljauudise, mille korjas üles Soome meedia ja refereeris seda. Meie toimetaja võttis aga mõni päev hiljem Soome pressis ilmunud naljauudise refereeringu ja tõlkis ära ning see pidi ilmuma tõsise uudise pähe Äripäevas. Õnneks toimetaja seda märkas ning nii jäi 1. aprilli uudise kordus ilmumata.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar