kolmapäev, 14. oktoober 2009

Imelik kriitika Postimehe juhtkirjas

Tänane Postimees kritiseerib oma juhtkirjas "Vaikimisest ei piisa" Swedbanki, et pank viivitas reageeringuga finantsinspektsiooni esmaspäevasele teatele. Postimees on pahane, et Swedbanki juht Priit Perens alles teisipäeva õhtul saatis välja pressiteate, milles lubas kompenseerida kliendile sündinud kahju, kui finantsinspektsiooni kahtlused peaksid tõeks osutuma.

Seekord teeb Postimees küll Swebankile natukene ülekohut ja pigem võinuks juhtkirjas asendada sõna Swedbank sõnaga Postimees ning kritiseerida ennast selle eest, et Postimees ei andnud operatiivselt oma lugejatele teada Swedbanki otsusest kompenseerida klientidele kahjud, kui finantsinspektsiooni uurimise tulemusena peaks selguma, et pank on eksinud.

Sellise info edastas pank meediale juba eelmise nädala kolmapäeval (7. oktoobril) toimunud pressikonverentsil ning samal päeval kajastas seda aripaev.ee ning järgmisel päeval põhjalikumalt ka Äripäev oma paberlehes. Sama tegi ka Päevaleht.

Tegelikult kordas Perens eilses teates lihtsalt üle panga varasema seisukoha. Muidugi võinuks seda teha kiiremini, aga väita, et tegemist oli mingi uue infoga, mille avaldamisega põhjendamatult venitati on ebaõige. Postimees ise ärkas lihtsalt liiga hilja või ei osanud pressikonverentsil olulist küsida või siis kirja panna.

Swedbanki uimase reageerimise põhjus on aga väidetavalt selles, et Swedbank oli kindel, et finantsinspektsioon teeb nende suhtes positiivse otsuse ning neid üllatas esmaspäevane inspektsiooni avaldus. Kuna nad polnud selleks sugugi valmis, siis võttis sellele reageerimine ka aega. Pank kahtlustab, et tegemist on poliitilise survega, kuna reedel oli koos finantsinspektsiooni nõukogu ja pärast seda muutus ka inspektsiooni suhtumine Swedbankis toimunusse.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar