reede, 9. oktoober 2009

Kuidas Äripäev sundis Kaubamaja Läti Selverite sulgemisega kiirustama

Saime kolmapäeval info, et Selver plaanib sulgeda Lätis ühe poe, mis asub Kuldigas. Kuna info pärines ühest allikast ja tegemist on börsifirmaga, siis me ei pannud seda vihjet kohe online ning otsustasime, et küsime kommentaari Selverilt endalt. Oli küll arvata, et eks nad teevad enne meile vastuse saatmist pressiteate, sest peavad olulise info edastama börsisüsteemi kaudu.

Äripäeva päring pani aga Tallinna Kaubamaja oma plaane muutma. Kui kolmapäeva õhtuse seisuga oli otsustatud, et esialgu suletakse ainult üks kauplus ja teiste sulgemise kohta veel midagi avalikult ei öelda, siis Äripäeva päringu tõttu toimus neljapäeva hommikul kaubamaja juhtide koosolek, millel otsustati, et parem on anda teada kõigi kaupluste sulgemisest. Tõenäoliselt oli kaubamaja juhtkond arutanud Lätiga seoses erinevaid lahendusvariante ja ka kõigi poodide sulgemine oli üks nendest. Kaubamaja juhid aga ei teadnud, mida täpselt Äripäev teab ning et vältida spekulatsioonide tekkimist Lätiga seoses, siis otsustatigi eile hommikul, et saba ei raiuta jupiti. Halvem oleks olnud variant, kui börsiteade tuleb ühe poe sulgemise kohta, aga Äripäev kirjutab järgmisel päeval oma allikatele tuginedes, et tegelikult plaanitakse sulgeda ka teised Läti poed.

1 kommentaar:

  1. Eeldus, et Äripäev muutis Kaubamaja otsust, on praeguse info põhjal kõrgelennuline.

    See peaks tähendama, et see üks allikas valdas kindlasti õiget ja viimast informatsiooni. Arvestades Kaubamaja organisatsiooni suurust, siis vaevalt oli allikas piisavalt kõrgel selleks. Kui allikas oleks sedavõrd usaldusväärne olnud, oleks sensatsiooni armastav leht selle kohe avalikustanud.

    VastaKustuta