reede, 9. oktoober 2009

Äripäev pani veebiajakirjanduses Eestis lati väga kõrgele

Täna ilmus meie veebis Äripäeva 20. sünnipäeva puhul multimeediaprojekti "Paarkümmend põnevat aastat", mis ainulaadse veebialmanahhina koondab audiogaleriisid, videoid, numbreid ja tsitaate viimase kahekümne aasta olulisemate sündmuste kohta.

Selle täna avalikuks saanud projekti taga on mitu kuud kestnud töö ning veebialmanahhi autoriteks on Erik Prozes, Veiko Tõkman, Villy Paimets ja Margi Toovere. Tulemus on aga täiesti uus tase Eesti veebajakirjanduses ning mul endal on väga uhke tunne, et Erik, Veiko, Villy ja Margit selle asja ära tegid. Rohkem nad sellist projekti töösse väidetavalt ei võta, aga loodetavasti on see esmane emotsioon pärast kuid kestnud tööd.

4 kommentaari:

  1. Esmamulje: aeglane (suht normaalsel arvutil) ning liialt väike, fullscreen võimalus puudu. Ei kutsu lugema (ei viitsi oodata ning silmi kissitada).

    VastaKustuta
  2. Samuti ei saa konkreetsele materjalile linkida ega tekstijuppi kopeerida. Ka on need vahetuvad "huvitavad faktid" tüütud, sest neid ei saa järjest lugeda, vaid peab nende vahetumise taga ootama. Pihuseadmete ja moodsamate telefonidega jääb sellest "väga kõrgest latist" üleüldse ilma.

    Mingist latist saaks siis rääkida, kui Äripäeva veebileht (mõtlen üldisemalt, mitte ainult seda üksikeksperimenti) oleks sama stiilipuhas ja kasutuskõlblik kui lääne ajalehed. Praegu piilu artiklit nagu läbi lukuaugu.

    VastaKustuta
  3. nooh, midagi uut selles nüüd polnud. mujal maailmas kasutatakse palju taolisi lahendusi ja neist vingemaidki. ootasin juba ammu, et millal eestissegi midagi taolist jõuab. nüüd siis jõudis, kuid ka pigem reklaami kandjana - ÄP almanahhina, aga mitte uudise edasikandjana. aga tubli saavutus igal juhul.

    VastaKustuta
  4. Tegijad võivad uhked olla, aga lugeja jaoks jama. Fläshi bännerid katavad varsti kogu lehepinna ja normaalset teksti lugeda pole enam võimalik. Väga harva käin ÄP lugemas ja seda ainult mujalt mõnda viidet saades.

    VastaKustuta