reede, 28. august 2009

IRL venitab, sest rebane Laar tahab jätta urust väljumiseks mitu väljapääsu

TV3 uudised kajastasid täna eilset valitsuse nõupidamist teemal, kas jätta Euroopasse Siim Kallas või mitte. Reform tahaks selle küsimuse lahenada ära kiiresti, IRL venitab ja kasutab populistlikke loosungeid a la me peame praegu tegelema töökohtadega Eestis, mitte Brüsselis.

Tegelikult ei soovi IRL anda Kallasele oma toetust, sest Mart Laar pole veel otsustanud, kas ta tahaks minna Kallase asemel Brüsselisse või mitte. Laar soovib rebase komel jätta urust lahkumiseks mitu väljapääsu.
Laari (Partsi, Tsahkna jt) jaoks oleks ideaalne, kui selle küsimuse lahendamine lükkuks võimalikult kaugesse tulevikku. Tõenäoliselt otsustab Laar Eesti sisepoliitikas toimuva järgi.
Minu arvates aga mängib IRL praegu tulega ja ühe mehe ambitsioonid seatakse liiga kõrgele. IRL teab väga hästi, et Kallase Eestisse naasmise võimalus on osadele Reformierakonnast väga vastumeelt ja see võib lõhestada erakonna. Seetõttu võib IRLi praegune jonn ajada valitsusliidu uppi.

Loodetavasti ei võta avalikkus väga tõsiselt IRLi põhjendusi otsustamisega viivitada ja ei lase end sellest ära lollitada. Ebaselgus tekitab pingeid ja ebastabiilsust praeguses koalitsioonis. IRLil on võimalik need pinged maandada, millegipärast nad aga seda ei soovi.

3 kommentaari:

  1. IP kirjutas sellest eile http://infopartisan.blogspot.com/2009/08/irl-i-usaldusvaarsus-soltub-kiirest.html

    VastaKustuta
  2. Jep. Laar ei läinud valitsusse ju mõni kuu tagasi, nii et mida tahta. Eks seal vist kõigil Jukul ka, ole oma marssalikepike:-)

    Pakun, et Eesti jääb lolliks, kui IRL veel venitab. Põhjus muidugi teada, see ilmselt on ka point miks nad mängivad mänge Reformile oluliste asjade ümber, ajakirjanikud juba ironiseerisid sellest paar päeva tagasi telekas, kui "siiras" IRL on.

    VastaKustuta
  3. SS-Mart Euroopa komisjoni volinikuks. Kas sa teed nalja. Europarlament ei kinnitaks iialgi volinikuks tüüpi, kes on avaldanud ülistava raamatu SS-lastest. Ahto Lobjakaski mainis seda eilses Postimehes.

    VastaKustuta