kolmapäev, 26. august 2009

Ekspress uuris, kas Igor ostab Äripäeva välja

Kolleegid Eesti Ekspressist tundsid huvi, et kas Igor Rõtov plaanib Bonnieritelt Äripäeva välja osta. Minu teada ei ole sellel vihjel mingit tõepõhja all ja Bonnierid ei taha Äripäevast loobuda. Sarnase küsimuse esitas Igorile ka umbes kuu tagasi Eesti Päevaleht. Toona läks see jutt liikvele ühest Äripäeva koosolekust, kus Igor jagas Äripäeva toimetusele taustainfot Lätis toimunud tehingu kohta. Sel koosolekul ka Äripäeva ajakirjanikud küsisid Igorilt, et kui rootslased tahavad Äripäeva maha müüa, siis kas ta oleks selle ostmisest huvitatud ja Igor vastas, et oleks küll.

Äripäeva toimetuses on Bonnieri plaanide kohta jagatud järgmist infot. Bonnieride jaoks on endiselt strateegiliselt oluline olla Ida-Euroopas ärilehtedega ja nendest loobumise plaani ei ole. Läti ärileht müüdi sellepärast, et Diena ostjad seda väga soovisid. Läti ärilehe müük tekitas aga ka diskussioone Bonnieri perekonnas, vanemad Bonnierid olid selle tehingu vastu.

Kuna Diena ostjad tõenäoliselt ei suuda ostusummaks võetud laenu tasuda, siis varsti võib tekkida Bonnieridel võimalus siseneda taas Läti turule, sest Kalle Norbergi taha peitunud investorid on sunnitud Läti ärilehe Bonnieridele tagasi müüma.

Väidetavalt kohtus Diena ja Dienas Biznessi ostjate seas olnud endine Diena juht Aleksandrs Tralmaks vahetult pärast tehingu tegemist ka Hans H. Luigega ning ka Jaan Manitskiga ja kutsus neid investorite hulka. See juba näitab, et mehed tegid tehingu kiirustades ja neil pole tegelikult piisavalt raha, et tehingut pikaajaliselt finantseerida.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar