teisipäev, 11. august 2009

Äripäeva juuli parimad tegijad

Äripäeva ajakirjanike seast valib toimetus iga kuu parima pommitaja (kõige rohkem esiküljele jõudnud lugude autor), parima uuriva artikli kirjutaja, parima arvamusartikli kirjutaja, loetuimate online-uudiste kirjutaja ja kõige enam kommentaare saanud online-uudiste kirjutaja. Kes siis kõik saavad ka preemiat.

Juuli esikülje lugude preemia läks jagamisele kolme ajakirjaniku vahel. Nendeks olid Kadri Bank, Kadri Paas ja Ralf-Martin Soe.
Kadri Bank ja Kadri Paas kirjutasid kahasse uudise "Suurinvesteeringut Lätti ümbritseb saladuseloor".
Kadri Bank uudistest pidasid toimetajad Äripäeva esikülje vääriliseks veel artikleid "Kingitud miljonid" ja "Pensioniraha duubeldas fondide tulud".
Kadri Paasi sulest jõudsid esiküljele veel "Tänane päev muudab Eesti ettevõtluskliimat" ja "Rikkaimate riigipalgaliste TOP".
Ralf-Martin Soe sulest ilmusid pommidena "Eksametnikud võtavad riigihangetelt kümnist", "Oma aktsiate müük päästab tulumaksust" ja "Miljonid sotsmaksust priid".

Juulikuu parima uuriva artikli preemia võitis Piret Reiljan looga "Hulljulgus surus GILDi riskifondi käpuli". See lugu sai toimetajatelt 15 punkti.
12 punkti kogusid kaks Ralf-Martin Soe uurimust "Miljonid sotsmaksust priid" ja "Eksametnikud võtavad riigihangetelt kümnist".
6 punkti kogus Hannes Sarve artikkel "Mäng kahel toolil" ehk siis endise põllumajandusministri Alar Oppari võimalikust huvide konfliktist.
3 punkti Piret Reiljani uurimus "Käibemaksupettused kütuseäris".
1 punkti Ralf-Martin Soe artikkel "Oma aktsiate müük päästab tulumaksust".

Parima uuriva loo valik tehti kokku 10 loo seast, neid kõik kommenteerisin siin blogis lühidalt eelmisel nädalal.

Neli juulikuu Äripäeva parimat arvamusartiklit olid:
1. "Mõjukate nõunike sündroom", 9 punkti
2. "Valus päev maksumaksjale", 8 punkti
3. "Tippadvokaadid kõnnivad piiri peal", 6 punkti
4. "GILDi mainest järel riismed", 5 punkti

Kõige loetuimate online-uudiste preemia ja ka kõige rohkem kommentaare pälvinud uudise preemia sai Kadri Paas. Kadri kirjutatud 10 loetuimal uudisel oli kokku üle 100 000 lugeja ning kõige enam kommentaariti uudist, mis kajastas Marko Matvere aastaaruandes olnud soovi uurivatele ajakirjanikele.

2 kommentaari:

  1. noh, "pommid" on muidugi väga suur liialdus. pigem "üsna ebaadekvaatsed, mõttetud, ülespuhutud lood".

    VastaKustuta
  2. Alati on hea võrrelda, äkki paned mõne enda juulis kirjutatud artikli lingi siia.

    VastaKustuta