esmaspäev, 22. juuni 2009

Ajakirjanikud küsimise pärast politseisse andnud Mutli nüüd ise uurimise all

Laupäevane Eesti Päevaleht kirjutas Tallinna abilinnapea Jaanus Mutlist, kelle suhtes politsei algatas väärteomenetluse. Kahtlustatakse, et Mutli sai Tallinna farmaatsiatehaselt reisifirma kinkekaardi.

Ühe täpsustuse ma sellesse artiklisse teen. Artiklist võib jääda mulje, et kapo hakkas Mutli ja kinkekaardi vastu huvi tundma Mutli poolt kaposse tehtud avalduse peale, milles viimane palus politseil uurida Eesti Ekspressi ajakirjaniku Tarmo Vahteri ja Äripäeva ajakirjaniku Koit Brinkmanni tegevust. Mõlemad ajakirjanikud küsisid Mutlilt, et kas ta on mõnelt firmalt saanud reisifirma kinkekaardi. Äripäeva küsimust saab vaadata siit.

Tegelikult uuriti politsei poolt kinkekaardi juhtumit varem, kuid kuna ei suudeta tõendada korruptsiooni ehk Mutli vastuteenet, siis jäigi see juhtum väärteomenetluse raamesse ning võimalik, et poleks üldse avalikkuse ette jõudnud, kui poleks olnud Mutli reageeringut.

Äripäev ei saanud Mutlist kirjutada seetõttu, et meil oli see info ühest allikast. Me olime ja oleme ka praegu 99% kindlad, et see info peab paika, aga kuna reegel on selline, et tuleb hankida kinnitus vähemalt kolmest erinevast allikast, siis me ei saanud sellest ka kirjutada.

Kuna teisi allikaid leida ei õnnestunud, siis otsustasimegi, et läheme ühele linnavalitsuse üritusele, kus Mutli kohal ja küsime temalt otse kommentaari kinkekaardi saamisele ning vaatame, kuidas ta reageerib. Kui ta eitab, siis jätame video arhiivi ja saame seda kasutada, kui mõni teine väljaanne on sel teemal edukam ja avalikustab selle info. Kuna Mutli aga ise tegi meie ajakirjaniku küsimise peale avalduse politseisse, siis otsustasime ka intervjuu avaldada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar