neljapäev, 9. aprill 2009

Laseme farmaatsiatehasel Eestist lahkuda

Tallinna Farmaatsiatehase omanik Kirovs Lipmans ja ettevõtte tegevjuht Raivo Unt ähvardavad tehase Eestist minema viia. Nad muudaksid meelt, kui EAS aitaks katta uue tehase rajamiseks tehtavat investeeringut 120-150 mln krooni ulatuses.

Loodan, et EAS ei anna farmaatsiatehasele investeeringutoetust. Eesti ärikliimale tuleks kasuks, kui see ettevõte pillid kokku paneks ning Eestist lahkuks. Farmaatsiatehas on haaratud Tallinna linnavõimu räsivasse pistiseskandaali ning kahtlustuse järgi on ettevõtte kinkinud poliitikutele kinkekaarte.

Riik peaks andma signaali, et ta ei toeta neid ettevõtjaid, kes üritavad pistist või altkäemaksu kasutades teiste ettevõtjate ees eeliseid saada. Miks peab maksumaksja toetama ettevõtjat, kes on üritanud altkäemaksu kasutades sellele samale maksumaksjale mütsi pähe tõmmata?

4 kommentaari:

  1. No ikka.
    Ei ole meil siin kohalikku ravimitööstust vaja, veel vähem inimesi, kel valdkonnast mingidki kogemused/oskused.
    Hundu, oled sa ikka globaalse ravimitööstuse käibeid jälginud viimasel ajal? Kõvasti nad majanduskriisist pihta saanud on ka? :)
    Mitu protsenti oma sissetulekust sinu vanemad iga kuu ravimitele kulutavad, ah? Et peame ikka oma pinsi- ja sotsiaalmaksuraha tingimata riigist välja saatma?

    VastaKustuta
  2. Ma ei tea, mitu protsenti minu vanemad kulutavad oma sissetulekust ravimitele. Aga minu arvates ei ole aus toetada maksumaksja rahaga ettevõtjat, kes on üritanud pistist pakkudes saada endale teiste maksumaksjate arvelt soodsaid tehinguid. Kui need pistisekahtlused ei leia kinnitust, alles siis tasub EASil selle toetamise soovi juurde tagasi tulla.

    VastaKustuta
  3. Mul jälle on ükskõik, kelle nime all või millises omandivormis meie kohalik farmaatsiatööstus säilub.
    Euronormid kohustavad meid ettenägematuteks olukordadeks bensiini varuma, samasuguste ettenägematute olukordade puhul on ravimid vaat et veel tähtsamad.
    Ja tulevikule mõeldes on ette näha, et iga inimene kulutab ravimitele enam-vähem samas suurusjärgus mis telekommunikatsioonitoodetele. Kui meil vastava väljaõppe ja tootmiskogemusega inimesi enam kohapealt võtta pole, võime selle sektori sissetulekutest edaspidi suu puhtaks pühkida.
    Kui lätlased pistist andsid, tuleb nad kohtu all anda ja neid karistada, mitte kogu tööstusharule kriipsu peale tõmmata.

    VastaKustuta
  4. Aga Tallinna Farmaatsiatehas polegi ju mingisugune "meie" ravimitööstus. Sel pole ju eestlastest omanikud, kui sa doktoriärra Barman justkui sellele vihjad. Mida nad üldse toodavad? tabletitootmine pandi vist ammu juba kinni, nüüd teevad mingeid tuube? Palju seal saab inimesi tööd?


    tegelikult mulle meenub sellesama farmaga seoses veel üks väga inetu skandaal. Kui vennikesed, olles ise Tln börsil, valetasid kõigil suud-silmad täis, et neil on Moskvas tehas. Midagi ei olnud, aga rahvas ostis aktsiaid nende uudiste peale ja hind tõusis mõnuga.
    Vat sellise ärifilosoofiaga ettevõte siis. ja tundub, et aja jooksul on nende võtted muutunud vaid ülbemaks ja rafineeritumaks. Ma küll ei poolda seda, et Eesti maksumaksja suure summaga sellise firma äriedu peaks toetama.

    VastaKustuta