pühapäev, 12. aprill 2009

Keskerakond või jääkaru? Postimehe otsus jääb arusaamatuks

Laupäeva hommikul käisin postkastist lehti võtmas suure huviga, sest neljapäeva õhtul oli Keskerakond avaldanud oma rahastajate seas kolm suhteliselt tundmatut välismaalast ning põhjalikematest selgitustest erakonna juhid keeldusid. Mõnus väljakutse igale ajakirjanikule, selgitada välja põhjused, miks Eesti populaarsemat parteid rahastati ja kes rahastas.

Olin üllatunud ja võib öelda, et ka pettunud, sest Postimees otsustas teemast vaikida. Päevalehes oli aga Keskerakonna toetamine põhiteema ja ajakirjanikud olid saanud lehte ka intervjuu ühe salapärase rahastajaga. Postimehe põhiteemaks oli sel laupäeval jääkaru jõudmineTallinna loomaaeda ning valitsusliidus toimuv.

Ma ei tea miks Postimees otsustas Keskerakonna rahastajate teemat mitte kajastada. Arvan aga, et nad oleksid pidanud seda tegema, sest tegemist on olulise teema ja probleemiga. Esiteks ei saa olla nii, et erakond ise keeldub igasugustest selgitusest oma toetajate kohta. Teiseks, välismaalaste annetustesse ei saa suhtuda ükskõikselt. Esimeses kvartalis eraldavad raha kaks slovakki, teises kvartalis aga võibolla kaks vene oligarhi.

2 kommentaari:

  1. Lugesin ka EPList annetuste kohta ja tekkis päris mitu küsimust. Neist peamine: no miks peaks ikkagi paar slovakki eesti erakonnale raha andma? v.a see, et nad oleks nõus väikse komisjoni eest tankistid olema? Jutt mingist võimalikust umbmäärasest tuleviku ärihuvist ei kõla veenvalt.

    Mina ei tea, ei taha küll paranoiline olla, aga eks ole siin ennegi nähtud "Shveitsi" ja "Küprose" investeeeringuid, mille algne päritolu rohkem nagu ida pool ja mitte-ehk-niiväga legaalselt kogutud.. nüüd siis slovakid.

    VastaKustuta
  2. Mul endal on üks hüpotees, aga ma ei hakka seda siin praegu veel välja tooma, sest äkki eksin. Esmaspäevane Äripäev toob natukene selgust nende meeste tausta kohta. See Ziegler on tegelikult Aleksander Kofkini lähedane äripartner. Kofkin omakorda on Savisaare mõjukas sõber.

    On olemas üks huvitav firma, mille omanikud on ära peidetud. Kirjutasime sellest eelmisel aastal 27. märtsil Äripäevas. Kahjuks ei jõudnud me oma uurimusega selle firma tegelike omanikeni. Firma omanikud tegutsevad Marbellas ning tegemist on suurima Hispaania ettevõtjate investeeringuga Eestisse. Küsimus aga selles, kas need varju hoidvad hispaanlased on ka tegelikud rahvuselt hispaanlased.

    VastaKustuta