laupäev, 14. november 2009

Väike parandus Priit Hõbemägi öeldule

Keskpäevatunnis Priit Hõbemägi ütles, et nägi eile kohtumas nelja Äripäeva ajakirjanikku peaprokurör Norman Aasaga ja tegi järelduse, et kohtumise ajendiks võis olla maadevahetuse kohtuprotsess. Teen paar täpsustust, sest Priit eksis mõne faktiga.

Aasaga ei kohtunud neli Äripäeva ajakirjanikku, kohtumisel osalesid Aas ja prokuratuuri pressiesindaja ning Äripäeva poolt mina ja Meelis. Istusime neljases lauas ja ka parema tahtmise puhul poleks sinna mahtunud üle nelja inimese. Võibolla tuli see nelja ajakirjaniku mõte sellest, et meie laua ja Luige-Hõbemägi laua vahele jäi veel üks laud, kus lõunatas kaks inimest. Need ei olnud aga Äripäeva ajakirjanikud ja ei kuulanud salaja vestlust pealt ning ei teinud märkmeid.

Kohtumise ajend ei olnud maadevahetus, vaid Reformierakonna varjatud rahastamine. Pärast prokuratuuri otsust, kus nad tõlgendasid juhtunut nii, et Antropovi ja Rahumägi puhul oli tegemist Reformierakonna nimekirjas kandideerinud eraisikute kampaaniaga ja seetõttu ei saa kulude varjamist tõlgendada erakonna valimiskulude varjamisega, oleme esitanud prokuratuurile mitmeid küsimusi, millele vastamisest pigem proovis prokuratuur mööda hiilida. Lõpuks tegid nad ettepaneku, et me võiksime kohtuda ning nad selgitavad, miks selline otsus langetati. Selgitus oli huvitav ja ise sellisele põhjendusele ei oleks tulnud, aga ma ei saa seda siin vahendada.
Andsime ka Äripäeva poolt lubaduse, et proovime oma tööga veel anda põhjust taolisteks kohtumiseks. Ja sain aru, et esmaspäeval ilmub ka üks prokuratuuri pressiteade ühe teise artikliga seoses, mis hiljuti Äripäevas ilmus ning puudutab meie poolt tõstatatud teemat.

Kohtumise algus oli aga lõbus. See laud, mis oli meie jaoks reserveeritud asus üht väikest sünnipäeva tähistava seltskonna kõrval, soovisime rahulikumat kohta ning siis ettekandja pakkus meile järgmise laua ja oh üllatust, see asus lõunatanud Hõbemäe ja Luige kõrval. Sattusime lauda valides vihma käest räästa alla ning tõenäoliselt oleks nende kõrval lõunatama asudes kolleegide lõuna lõpuni meie kohtumine olnud väga sõnaaher. Otsustasime juba, et pigem siis ajame oma jutud ära sünnipäeva tähistanud seltskonna kõrval, kuid ettekandja leidis meile kolmanda variandi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar