esmaspäev, 16. november 2009

Toomas Tool ja LHV foorum ehk naised saunas rääkisid

Meie reedene artikkel Toomas Toolist ja Arco Varast, mille ilmumine sai võimalikuks tänu LHV foorumis olnud postitusele on tänase prokuratuuri pressiteate valguses tekitanud küsimuse, et kas meil oli info tänase pressiteate sisu kohta varem teada ja kasutasime foorumit ainult suitsukatteks.

Tegelikult ei olnud meil kahjuks teada täna prokuratuuri ja finantsinspektsiooni poolt Arco Vara kohta avaldatud info, sest muidu oleksime sellest ka reedel kirjutanud. Me uurisime eelmisel nädalal erinevaid kõlakaid, mille kohaselt on ühe börsifirma kohta tulemas mingi kõva uudis. LHV foorumis olnud Stefani postitus aitas meil fookuse seada Arco Varale. Samuti oli veel paar kaudsemat vihjet, et SEB ja Arco Varaga seonduvat tasub uurida. Et pressiteade ilmub esmaspäeval saime teada reedel, pärast loo ilmumist.

LHV foorum ja näiteks ka erinevatel saitidel olevate artiklite juurde jäetud lugejate kommentaarid on sageli väga heaks infoallikaks ja me jälgime neid hoolega. See on midagi sarnast vihjetega naised saunas rääkisid. Paljud ei pruugi olla õiged, aga vihjete kontrollimisel võib komistada väga huvitavate juhtumite peale.
LHV foorumi väärtus on meie jaoks veel selles, et seal võtavad sõna inimesed, kes pidevalt jälgivad väärtpaberiturul toimuvat ning seetõttu leiab sealt uurimist väärivaid vihjeid.

Arco Vara teemat uurisime aga kogemata paralleelselt - üks vihje oli mingi olulise börsifirmat puudutava uudise kohta ja teine vihje Stefani postitusest. Ühel hetkel saime aru, et need on üks ja sama asi.
Edasi proovisime endale selgeks teha, mis on Arco Vara ja Toomas Tooliga seoses toimunud. Avastasime, et millegipärast on Tool olnud aktiivne kaupleja ja vahepeal on tema osalus ka vähenenud. Mis olid Tooli motiivide, seda ei suutnud me välja selgitada. Seda teemat uurides saime ka vihje, et SEB maaklerit kahtlustatakse Arco Vara aktsiatega manipuleerimises.
Meie reedene lugu tõstatas küsimusi, mitte ei vastanud neile, aga selliste teemade puhul on pagana keeruline anda ka õigeid vastuseid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar