esmaspäev, 7. september 2009

Ole meediaga sõbralik ja meedia vastab samaga

Taavi Veskimäe Eleringi juhiks mineku kajastamine meedias on hea näide sellest, kuidas ajakirjanikud ei esita valusaid küsimusi inimestele, kes on meediasse suhtunud sõbralikult ja olnud alati lahkelt nõus jagama kommentaare.
Olen kindel, et kui majandusminister oleks olnud Edgar Savisaar ning Eleringi juhiks oleks saanud mõni Keskerakonda kuuluv noor poliitik, näiteks Jüri Ratas, siis oleks kogu seda protsessi valgustatud hoopis kriitilisemalt.
Praegu aga ei tundnud ükski suurem ajaleht huvi, miks ei korraldatud Eleringi juhi kohale konkurssi. Tegemist on oluliselt tähtsama ja varakama ettevõttega kui näiteks Eesti Loto, kus Reformierakonna ja IRLi kuuluvad nõukogu liikmed omavahel piike murdsid.
Lehed jätsid ka mainimata, et Veskimägi kuupalk saab olema üle 100 000 krooni. Paljude teiste riigifirmade ja ka riigiasutuste juhid pole sellise sõbraliku kohtlemise osaliseks saanud.
Kui sa oled meedia sõber, siis on meedia ka sinu sõber.

Sarnaselt käitus meediaga ka Kreenholmi juhtinud Meelis Virkebau, kes oli alati valmis kommentaare jagama. Kui Virkebau ametist lahkus, siis lugesin viimase aasta jooksul Kreenholmi kohta ilmunud uudiseid ja avastasin, et tegelikult ei läinud Kreenholmil sugugi hästi, aga uudised majandustulemustest olid alati positiivses võtmes. Usun, et paljuski tänu Virkebau heale suhtlemisele meediaga.

2 kommentaari:

  1. Kas neid kriitilisi küsimusi ei esitatud tõesti seepärast, et T. Veskimägi on olnud alati lahke kommentaare jagama? Mina ajakirjanikuna olen küll sellisel juhul üllaunud ja isegi pettunud.

    Mina oleks küll tahtnud (Äripäeva) uudisest seda infot lugeda, mille sa siin välja tõid :)

    VastaKustuta
  2. Kui oled avameelne ning iga kell valmis rääkima, jääbki ajakirjanikule mulje, et sul pole midagi varjata. Lisaks tekib persooni vastu positiivne tunne ning valusad küsimused lähevad kohe meelest.

    VastaKustuta