neljapäev, 20. mai 2010

Millal korraldab rahvusooper kontserdi tapjate ja vägistajate toetamiseks?

Postkasti potsatas alljärgnev pressiteade.
"Rahvusooper Estonia on otsustanud korraldada armastatud laulja Voldemar Kuslapi toetuseks kontserdi "Meeletu rüütel". /---/ Kõik kontserdile tulijad saavad Estonia kassast osta kupongi minimaalväärtusega 150 kr. /---/ Toetusraha saab ka üle kanda Estonia Seltsi kontole 100 220 629 25007, märksõna "Kuslap". Teatrijuht Aivar Mäe sõnul ajendas toetuskontserti korraldama pettumine Eesti kohtusüsteemis. "Me oleme pettunud selles, kuidas antud kohtulahend tuli, see on ebaõiglane," ütles ta. Voldemar Kuslap mõisteti Harju Maakohtus süüdi kehalises väärkohtlemises, Kuslap ise ennast süüdi ei tunnistanud. Intsident leidis aset 3. aprillil, kui Voldemarv Kuslap üritas korrale kutsuda lärmavaid noori.".

Rahvusooper Estonia "unustas" pressiteatest ära olulise info ehk selle, et korrale kutsumise käigus sai üks noormees kehalise vigastuse ehk jäi väikesest osast näpust ilma. Mul on küll Estonia käitumise pärast piinlik. Sisuliselt nad toetavad oma kontserdiga seda, et inimesel on õigus teisele inimesele tekitada kehavigastusi, kui teda miski asi häirib.

Normaalne oleks olnud nendele noortele kutsuda politsei, mitte aga minna kätega kallale. Täiesti mõeldamatu on aga see, et kätega kallale minekut toetab rahvusooper Estonia oma kontserdiga.

20 kommentaari:

  1. USA kohtutes rakendatakse kergemate juhtumite puhul praktikat, et kes seadusest üle astub, see kaotab õiguse seaduse kaitsele. Ehk - kui öörahu rikud, siis ole valmis lõuga saama (igasuguste hilisemate "kahjutasudeta"!).

    Mõistlik ja õiglane praktika.

    VastaKustuta
  2. estonia, word up! ossidel sõrmed pudruks!

    VastaKustuta
  3. Eks siin tuleb osata näha kahte eraldi lugu. Kuslap käitus jõnglasi korrale kutsudes õigesti, paraku juhtus intsidendi käigus õnnetus, mille tõttu peab ta nüüd rahakotti kergendama.

    Pigem oleks Kuslapi taolisi sirge seljaga mehi rohkem tarvis, kes ei karda jõnglast korrale kutsuda või ühistranspordist purjutajat välja visata või midagi taolist. Liiga palju on selliseid "eestlasi", kes probleemi nähes keeravad pea kõrvale ning teesklevad, et ei näe.. Just selle pärast tasub Kuslapit tunnustada.

    Õnnetusest on muidugi kahju, kuid antud juhul olekski asi pidanud õnnetuseks jääma.

    VastaKustuta
  4. Waky-waky, hr. Hundimägi!!!

    Selline ÕIGUS on TÄIESTI olemas, hoia silmad lahti.

    "inimesel on õigus teisele inimesele tekitada kehavigastusi, kui teda miski asi häirib"

    Näiteks eilses Päevalehes oli artikkel kuidas sutenööride kamp Tallinnas naisi orjastas ja prostitutsioonile sundis. Kui neile prostituutide käitumises midagi ei meeldinud, siis kasutasid nad oma õigust ja tekitasid prostituutidele kehavigastusi. Ja Eesti Vabariigi kohus mõistis sellise tegevuse õigustatuks. Ei trahvinud. Ei määranud kompensatsiooni. Ei määranud ravihüvitist. Ei määranud töövõimetuspensioni. Ainult tingimisi vabadukaotuse.

    VastaKustuta
  5. Soovitus kutsuda politsei on Aivari poolt kulda väärt soovitus. Olen laste mänguväljakul vandaalitsevatele noortele üritanud 3 korral politseid kutsuda. Esimesel korral ei olnud patrullauto vaba ehk oli juba mingil sündmusega hõivatud, teisel ja kolmandal korral jõudis politsei kohale vastavalt 30 ja 45 minutit hiljem peale telefonikõnet, selleks ajaks oli aga mänguväljaku värav lõhutud ning pätikamp laiali jooksnud. Alati tasub politseile helistada, sest siis on võim veelgi rohkem vandaalide käes, linnavara lõhutud ning karistamatuse tunne juurdub tulevasele põlvkonnale veelgi enam sisse.Armas artikkel!

    VastaKustuta
  6. äärmiselt tülgastav on lugeda sellist teksti mille autor on isik kes peab end ajakirjanikuks. Soovitan kodanik Hundimäel lõpetada ajakirjaniku töö "mängimine" ja asuda vaimselt jõukohasemale ametile milleks võik olla näiteks sibiveoauto juht või kraavikaevaja. Häbi, Aivar Hundimägi, häbi!!

    VastaKustuta
  7. Sul on ikka haige inimese jutt.Mine palun ravile.
    Teatud asju ei saa ju võrrelda.
    Aivar...mine palun arene kuskil nurga taga edasi ja PALUN ära solva inimest kes on niigi juba asjata vintsutada saanud (Sinu võrdlused on ikka väga solvavad)
    Pole ma õel inimene aga tahaks Sinule korra sellist olukorda küll me siis arutaks..........kes Sa oled :)

    VastaKustuta
  8. Väga kahetsusväärne on Kuslapi ärritumine sellisel viisil, et pidi füüsiliselt lapsi karistama. Selles tunnistab ka end süüdi.

    Teine lugu on põhjus, mis teda ärrituseni viis - pidevad öörahu rikkumised on kortermajas täielik põrgu. Aivar, kas sa elad korteris? On sul olnud lärmavaid naabreid? Politsei KAHJUKS ei aita.

    Ma soovitan sul loo õigemini kohe mitu lugu teha naabrite müraterrori all kannatavatest inimestest ja riigi/politsei suutmatusest neid aidata... Jõudu!

    VastaKustuta
  9. Lopetasin peale nimetet postitust roosa soperdise tellimise. Eks istu toimetuses õela Vihma mutiga.

    VastaKustuta
  10. Lp.Aivar,see väike osa näpust oli paar millimeetrit ajakirjanduse info põhjal ja selline osa näpust ei saa küll mingi kehaline vigastus olla.Mul teinekord juhtub nuga kätte lõikama ja tekitab 5mm sügavuse haava ja siiani pole invaliidsust saanud ega taotlenud ka.Kas endal häbi ei ole sellist juttu kirjutada.
    Vaevalt,et Kuslap poistel kätega kallal käis.See lihtsalt nende kokkulepitud jutt.Nüüd ju kõigil telefonid kaameraga,miks siis keegi neist ei filminud seda,et ta kätega kallal käis?Ma pakun,et nad olid lihtsalt nii täis,et ei tulnud selle peale või ei olnud suutelised.Noormees, kes kannatanu on oli ju promillidega olnud.Ilmselt perepoeg hoidis ennast rohkem tagasi joomisega,et nii vähe välja mõõdeti.Ma ei saa aru nende noorte kaitsjate arusaamadest(ei ole pensionär veel nii pea).

    VastaKustuta
  11. Kirjatsura Aivar, ajakirjandus (ajakirjanik) võiks peegeldada protsesse aga mitte tegeleda isikliku arvamuse levitamisega.

    VastaKustuta
  12. 3mm pole osa näpust! Näppudel on enamasti paks nahk. See 3mm on kirbusitt. Paraneb ära ja ei jää nähagi, et midagi viga oleks. Äkki oli tüüp nii täis ja kasutas juhust ning lõikas ise maha selle. Kui sõrm jääb ukse vahele, siis 99,9% juhtudest läheb küünealune meeletult siniseks, küüs võib maha tulla mõne aja pärast, aga see 3mm on nagu marrastus. Kui ma selle poisi kätte saaks, ma võtaks ta riista ja riiviks seda mõnuga kohe.

    VastaKustuta
  13. kommentaaridega VÄGA nõus ja Hundimäega mitte sugugi. Võrdlus on väga inetu. Miks, on juba kommentaarides kirjas. Ka Pärnu ülbitsejatelt peksa saanud mees oli ju vaat et ise süüdi, et midagi ette võtta üritas. Laipsoo noorus rikuti ära (ei saa vanglas areneda. Need 3, kes surnud... noh, juhtus lihtsalt, ex), Tartus lapse surnuks sõitnud mees arvab, et karistus peab väiksem olema ja Annelinna tapja ka pole teab-mis karistust ära teeninud. ("Tartu ringkonnakohus leidis, et möödunud aasta kevadel Annelinnas noaga inimese tapnud ja veel kolme inimest pussitanud mees ei ole ära teeninud eluaegset vanglakaristust."). Laps eluks ajaks isata olemise küll on ära teeninud, eks.

    Aga mida ikka tahta. Ajakirjanik (ise väidab, et on) ka arvab, et noorukite provotseeritud tüli sobib tapmise ja vägistamisega võrrelda. Seal, kus bordellides vägistatigi, naabrid ei sekkunud. Targasti tegid? Äkki oleks kellelegi varbale astunud ja 3mm nahka amputeerunud?

    VastaKustuta
  14. Hea, et meil on ajakirjanikke, kes suudavad oma peaga mõelda. Kogu Kuslapi lugu on ajakirjandus seni näidanud vaid ühes valguses: kohtu poolt karistuse saanud "meeletu rüütel", kes enesevalitsuse kaotanuna oma käitumisega selgelt üle piiri läks, on muutunud enamuse silmis märtriks. Tavalised koolipoisid - olgu nenede vanemad rikkad või mitte- on üldsuse silmis "jõmmid" ja "pätid".

    VastaKustuta
  15. Aivar. oleks sa selle siis oma blgogisse jätnud, aga milleks Äripäeva ka?

    Olen muidu suht lugu pidanud sinu artiklitest, aga see on ikka selgelt HAIGLANE mis sa kirjutad. Loodan, et ise ka aru saad kui võrdlematuid asju sa võrdled.

    VastaKustuta
  16. Meedias propageeritakse selgelt laste kehalist väärkohtlemist.

    VastaKustuta
  17. jajah, anonüümne, ja ära siis oma peaga mõtlemist unusta, kui ise 'tavaliste koolipoiste' (võibolla natuke napsitanud, aga noh, pisiasjad) tõttu enesevalitsuse kaotama juhtud. Keegi kuskil ütles üsna teraselt - kui asi tõesti nii oli, nagu nad rääkisid, kuidas siis saab olla, et keegi moblat ei haaranud ega videosse võtnud?

    VastaKustuta
  18. Suur tänu aruka mõtteavalduse eest! Inimesed usuvad seda, mis neile meeldib - antud juhul, et meeldiv bariton on ka eraelus tõeline härrasmees. Aga näe, polegi! Tegelikult olid seda need noored, kes vanamehe märatsemisele vastu ei hakanud ja nüüd peale jäädava füüsilise puude saamist ka moraalselt tümitada saavad. Rahvusooperi toetus omakohtule annab ühiskonnale selge signaali: tehke samamoodi nagu märatsev vanamees ja paremini!
    Tegelikult peaks noored selle etenduse ajal teatri ette piketeerima minema, olukord on niivõrd absurdseks kujunenud.

    VastaKustuta
  19. Jutt on õige. Kui oleks korrale kutsumisega piirdunud või siis tõesti politsei kutsunud, aga kätega kallale minna ei olnud mingit õigust. Mulle meeldib Kuslap, aga nüüd olen pettunud.

    VastaKustuta
  20. Hundimäega nõus. Taoline vägivald ei ole mitte mingil juhul õigustatud ja selle ürituse korraldamine Estonia teatri poolt oli ka täiesti lubamatu.

    VastaKustuta