esmaspäev, 10. mai 2010

Hoiame kokku, loobume ajakirjanikust Brüsselis

ETV on olnud uhke, et neil on ajakirjanikud Brüsselis ja Moskvas. Tegelikult ei näita meediaväljaande taset mitte väliskorrespondentide arvukus, vaid see, kas nad suudavad pakkuda mingit lisaväärtust uudisteagentuuridele ja välismaistele telekanalitele. Kahjuks ETV seda nädalavahetusel ei suutnud ja maksumaksjale oleks odavam palgata paar inimest Tallinna, kes refereeriksid välispressi kajastusi.
Terve nädalavahetuse pidasid erinevad ELi liidrid nõupidamisi, kuidas finantskriisi süvenemist takistada. ETVst saime selle kohta infot alles esmaspäevastest uudistesaadetest. Nõrk, arvestades, et reporter on Brüsselis kohal.
ETV probleem on mugavuses ja uimasus. Mõni aeg tagasi kritiseerisin siin blogis Aeg Luubist, kes ei suutnud Poola presidendi ja tema saatjatega toimunud katastroofi mõjusid operatiivselt kajastada, vaid oli kinni mitu päeva varem tehtud saate plaanides. Eile näites ETV uudistesaade taas oma mannetust. Nädala olulisem ja võibolla selle aasta üks erakordsemaid ning üllatavamaid ELi majandussündmuseid magati maha nii AKs kui ka nädalat kommenteerivas saates Aeg Luubis. Brüsselis käinud Ligiga saadi intervjuu alles pärast seda, kui mees oli tagasi Tallinnas.

Ka Äripäeva tänases lehes olnud kajastus nädalavahetuse sündmustest polnud kõige parem, sellele võiks anda hinde rahuldav. Oleks pidanud olema intervjuu ja foto erakorralisele nõupidamisele lendava Jürgen Ligiga, lisaks peaminister Ansipi kommentaar sündmustele, toimetuse juhtkiri toimuva kohta jne. Samuti vältima piinlikku viga inflatsioonikriteeriumi kohta. Samas, me vähemalt näitasime teema olulisust sellega, et pühapäevane kohtumine oli tänase Äripäeva esiküljel ja proovisime tuua lugejani maksimaalselt infot, mis pühapäeval oli kättesaadav erinevate agentuuride abil. Postimees pidas vajalikuks teha ainult väike veeruuudis, Päevalehes polnud vist sedagi ning palgalist Brüsseli korrespondenti omava ETV tähelepanu oli jäägitult Moksvas toimunud pidustustel, kuhu mõni riigipea otsustas jätta minemata just Euroopat ähvardava finantskriisi tõttu.

1 kommentaar:

  1. Otsisin eesti online meediast eile mingitki viidet rahandusministrite kogunemisele. Tulemuseks ümmargune null. Samal ajal oli teema BBC, FT, isegi soome kollase meedia esiuudis. ERR "ärkas" eile hilisõhtul, tootes uudise sellest, et saksa rahandusminister sai kohtumisel allergiahoo ja sattus haiglasse. Äripäevale thumbs up teema kajastamise eest!

    VastaKustuta