laupäev, 10. aprill 2010

Keskpäevatunnis peksti maas lebavat Hans H. Luike

Täna tundsin Kuku Keskpäevatundi kuulates puudust Hans H. Luige saates osalemisest, sest Keskpäevatunni lõpp kujunes piltlikult öeldes maas oimetult lebavate Hans H. Luige ja Marsel Vichmanni tümitamiseks. Jutuks oli Eesti ettevõtjate 260 miljoni krooni suurune investeering Aserbaidžaani kinnisvaraprojekti. Suuremateks investoriteks selles projektis on just Vichmann ja Luik. Eesti ettevõtjate raha üritas tagasi tuua ka president Toomas Hendrik Ilves oma riigivisiidil Bakuusse ja eks oli see projekt jutuks ka Aserbaidžaani presidendi ning tema kaaskonna sel nädalal toimunud visiidil Eestisse.

Keskpäeva tunnis osalenud Hõbemägi, Kilk ja Ruussaar ei hoidnud end tagasi Luige ja Vichmanni kunagist otsust kommenteerides: "ei teinud otsust just mitte kõige selgema peaga", "panid rahapakid mõne kivi alla või kivi peale,", "läksid kuuma peaga ülikasumeid teenima", "uljaspead, kelle raha peavad nüüd päästma president ja peaminister", "eelnevalt peaksid käima psühholoogi või psühhiaateri juures vestlusel", "võiks kohale sõita enne raha teele saatmist" jne.

Saates tehtud kriitika igati õigustatud, lihtsalt huvitavam oleks olnud kuulata seda debati vormis, kus ka teine pool saanuks enda kaitseks midagi öelda. Luik on küll Ilvese Bakuu visiiti Keskpäevatunnis ka kommenteerinud, aga siis "unustas" öelda, et Ilvese tegevusest sõltub ka temale kuuluvate miljonite koju tulek.

Kirjutasime sellest juhtumist Äripäevas eelmisel sügisel "Ilvese päästeoperatsioon" ja siin blogis "Bakuule võiks järgneda Moskva". Varemalt on Eesti meedias räägitud küll palju, kuidas teiste riikide tippjuhid Eestis käies oma ettevõtjate eest kuluaaritööd teevad. Eesti riigijuhtide sarnast tegevust pole aga meedias liiga palju kajastatud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar