teisipäev, 22. detsember 2009

Sahinad: Päevaleht on otsustanud Ärilehe sulgeda

Kuuldavasti on Eesti Päevalehes langetatud otsus, et kulude kokkuhoiu eesmärgil lõpetatakse Ärilehe ilmutamine. Kui see on tõsi, siis võiks Päevaleht ka sellest oma lugejaid informeerida.

Sügisel tegid nad kõva tööd Äripäeva müügiuudiste kirjutamisel ja väitsid kindlalt, et 15. novembriks on Äripäev müüdud. Kui see päev kätte jõudis, siis oli Päevaleht aga vait. Hiljem kuulsin, et uue Äripäeva müügi avalikuks saamise kuupäevana on Hans H. Luik Päevalehe inimestele ölenud 15. detsember, aga ka see kuupäev ei pidanud paika.

Äripäeva müügijutt oli hea näide sellest, kui ajaleht loobub põhireeglite järgmisest. Ei ole kriitline allikate motiivide hindamisel ja ei küsi vihje kohta asjaosalistelt ning mitmelt erinevalt allikalt. Samas on see ka hea näide meedia- ja demagoogiakoolitustele. Päevalehe peatoimetaja kinnitusel kirjutasid nad kindlas kõneviisis Äripäeva müügist, sest Norbergi näol oli olemas inimene, kes vihjas neile, et ta soovib osta Äripäeva. Kui keegi soovib midagi osta, siis Päevalehe loogika kohaselt soovib keegi ka kindlasti midagi müüa ning polegi vaja enam küsida müüjalt, kas ta ikkagi plaanib müüa.

5 kommentaari:

  1. Muidugi on tõsi. :-)

    VastaKustuta
  2. No nii palju tõde ikka on seal, et kui keegi on otsustanud osta iga hinna eest, siis ka müüakse. Küllap on ka Äripäev ikkagi müügis, kui keegi imemiljardeid lehvitab. Pigem oli EPL viga sellest, et levitati uudist, et Äripäev nagu pakuks ise ennast müüa või et nagu oleks diil juba koku lepitud.

    VastaKustuta
  3. Savisaare lemmikleht on alati pankrotis nagu Savisaar isegi.

    VastaKustuta
  4. Kuulge kes teil uudiseid sulgeb?Või kas te ei oska keeli?Miks Eestisse maailmauudised jõuavad 2-3 nädalat hiljem kui üldse jõuavad!Leedu CIA salavanglad,CIA tegevused Saksamaal,Iiri ja vist Tsehhi pommi turvakoflikt jne jne.Mis toimub Eestis?Millest selline infosulg?

    VastaKustuta
  5. Kuuuule - blogid või ei?

    Enda vastu peaks ka austust olema, mitte nagu Harri Kingol...

    VastaKustuta