esmaspäev, 23. märts 2009

Postimees, soovin intervjuud ninasarviku ja oravaga

Kolleegid Postimehest suutsid möödunud nädalal üllatada. Uudisteküljel ilmus intervjuu krokodilliga riigieelarve kärbete teemal. Minule jääb arusaamatuks, kuidas saab ühes päevalehes selline asi uudisteküljele sattuda? Mingi filter peaks toimetajate näol lehel ikkagi olema. Või oli tegemist kolleegide kaastundega - esialgu naljakülje jaoks kirjutatud lugu osutus nii kehvaks, et sinna see ei sobinud. Kuna ajakirjanik oli juba vaeva näinud, siis otsustati see uudisteküljel ära ilmutada.
Võibolla olen liiga konservatiivne ja tegemist on hoopis uue trendi algusega, mis peaks aitama tellijate arvu kasvatada ning ka lehel kulusid säästa, sest ajakirjanik ei pea allikatega kohtumisele aega raiskama, vaid saab teha lugusid stiilis ise küsin, ise vastan.
Järgmisena ootaks Postimehelt usutlust ninasarvikuga Tallinna pimendamise teemal ja orav võiks selgitada Ansipi ning Almunia kohtumise tagamaid.

3 kommentaari:

  1. Argo Ideonilt ootamatu käik, tuleb tunnistada. Aga Aivar, oled isegi ufodest ju kirjutanud:) http://www.aripaev.ee/2396/arv_nadalakomm_239601.html

    VastaKustuta
  2. Aivar, minule aga tundub, et teistsuguste vormide proovimine tagurpidi pööratud püramiidi jne asemel on tõsise trükiajakirjanduse praeguses seisus loogiline areng. Ajakirjandus ja kogu meedia asuvad nagunii hästi suurte muutuste keskel. Kuna vana juurde tagasiteed pole, miks ei peaks siis midagi erinevat katsetama?

    Võibolla küll, et Postimehest ei ole harjutud veel nii sageli selliseid eksperimente lugema. Samas näiteks Ekspressi puhul, kus ma ligi kuus aastat töötasin ning mis on Eestis samuti vägagi tõsiseltvõetav ajaleht (kogus tänavu hulga ajakirjanduspreemiaid), pole keegi nende puhul eales imestanud. Mu EE lugusid on ilmunud näiteks koomiksina, tänukirjana seltsimees Stalinile, puhtalt ilukirjandusliku fiktsioonina, võrkdiagrammina, need on esimesed mis mul hetkel meenuvad. Mitmekesisus formaatides on lehe pluss, ning hoiab lugejat väsimast.

    See, et "ajakirjanik ei pea allikatega kohtumisele aega raiskama" on siinkohal lihtsalt eksitav - mitmed allikad olid ju ka krokodilli usutluses ära toodud, teisi aga, keda pole nimetatud, ei oleks nimega tsiteerinud ka loo traditsioonilisema vormi korral.

    Intervjuusid ninasarviku ja oravaga hetkel ei luba. Ent põhimõtteliselt: miks ka mitte :) Tingimusel, et neil midagi huvitavat ja uudisväärtuslikku kõnelda on.

    Tervitades, Argo

    VastaKustuta
  3. mis sul nt vello vikerkaare ja jakob karu vastu on?

    VastaKustuta